Živý webový magazín s čerstvými správami, ktoré využijete doma, v práci, na cestách aj na dovolenke. Čítajte, dozvedajte sa nové veci a kráčajte s dobou.
Chutné jedlo môže pozdvihnúť aj našu pochmúrnu náladu
Chutné jedlo môže pozdvihnúť aj našu pochmúrnu náladu

Chutné jedlo môže pozdvihnúť aj našu pochmúrnu náladu

Pracovné povinnosti nás každý deň prinútia tráviť podstatnú časť dňa v práci, preto musíme rátať s tým, že budeme musieť aj niečo jesť, najčastejšie je to obed. Prestávka počas obedňajšej pauzy je určená na posilnenie organizmu formou jedla, obed by sme si mali vychutnať v pokoji a jesť zdravé jedlá, z kvalitných surovín a podľa možnosti z domácich zdrojov.

Častokrát jeme aj očami

Bratislava je hlavné mesto, a tak je nad slnko jasné, že tam pracuje aj najviac ľudí, ktorí však potrebujú aj doplniť energiu a kvalitne sa najesť, mnohí z nich využívajú obedňajšiu pauzu na obed, ktorý si buď vychutnajú v reštauráciách alebo si objednajú donášku do kancelárií a podobne. Keďže organizmus spotrebovanú energiu musí nejako opäť obnoviť, jedlo je ten najvhodnejší spôsob.

Reštaurácie ponúkajú jedlá „od výmyslu“ sveta, no každá z netradičných chutí sa časom preje a človek medzitým siaha aj po klasickej domácej kuchyni. Suroviny, ktoré sa urodia doma, v našich podnebných podmienkach a v danom ročnom období sú tým najlepším riešením obedove menu bratislava pre náš organizmus. Ich spracovanie musí byť kvalitné, hygienické a s minimom pridaných ochucujúcich umelých látok.

V Bratislave sa zamestnanci, ale vlastne všetci obyvatelia môžu dobre najesť v reštaurácii Gurmánsky dvor u Oravca, ktorá sídli v Ružinove. Môže sa pochváliť dlhou tradíciou, čo znamená, že jej ponuka a kvalita jedál pretrvala roky, takže môže osloviť aj dnešného stravníka. Kuchári v ich kuchyniach pripravujú jedlo z čerstvých surovín, polotovary či ohrievané jedlá z mrazničky u nich nenájdete, ani jedlo z predošlého dňa neponúkajú. Hostia sa u nich môžu tešiť na gurmánsky zážitok, o ktorom sa treba osobne presvedčiť.

Vizuálne zaujímavo upravené jedlo

Ich denné menu pozostáva napríklad zo slepačieho vývaru alebo paradajkovej polievky, ako hlavné jedlo ponúkajú napríklad morčací stroganov s ryžou alebo vyprážaný karfiol s pečenými zemiakmi, k tomu kyslá uhorka. To je iba kvapka z množstva chutných jedál, ktoré nájdete v dennom menu tejto reštaurácie, tak neváhajte, objednajte si stôl a dobre si pochutnajte.